هر چند وقت یکبار خودمان را وزن کنیم؟ اگر می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید یا آن را حفظ کنید، هر چند وقت یک‌بار باید وزن کشی کنید. اما چند وقت یکبار؟ برخی می گویند باید هر روز وزن کنید، در حالی که برخی دیگر توصیه می کنند که اصلا وزن نکنید. همه چیز به اهداف شما بستگی دارد. برخی می‌گویند اگر می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید، قدم گذاشتن روی ترازو به صورت روزانه کمک مؤثری است. اما وزن کشی اصولی چگونه و هر چند وقت یکبار است؟ نگران نباشید ما در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین زمان وزن کشی بپردازیم

چرا باید خود را به طور منظم وزن کنیم؟ دانستن وزن فعلی بدن مفید است و هشداری برای پیشگیری از بیماری‌های مربوط به وزن می‌باشد. هر چند باید توجه داشته باشید که کلید وزن کردن این است که وسواس اعداد روی ترازو نداشته باشید. گاهی اوقات وزن کردن می‌تواند تأثیر منفی بر عزت نفس شما داشته باشد. در حالی که روش های دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید سلامت کلی خود را اندازه گیری کنید. وزن کشی در خانه می‌تواند به موارد زیر کمک کند:

کاهش وزن

افزایش وزن

حفظ وزن

تشخیص مسائل مرتبط با افزایش یا کاهش وزن ناگهانی، مانند پرکاری تیروئید

فواید وزن کردن مکرر چیست؟ هر بار که به پزشک مراجعه می کنید، احتمالاً روی ترازو می‌روید. اگر فقط یک بار در سال به پزشک مراجعه می‌کنید، به این معنی است که ممکن است از وزن فعلی خود آگاه نباشید. وزن شما بیشتر از یک عدد است و گاهی می‌تواند نشانه‌ای از سلامت کلی شما باشد. اگر قصد کاهش وزن ندارید، ممکن است نیازی به وزن کردن خود نیز نداشته باشید. اگر به دنبال حفظ وزن یا در تلاش برای افزایش وزن هستید، ممکن است متوجه شوید که یک وزن کشی هفتگی یا ماهانه بهتر است. در برخی موارد، وزن کردن بیش از حد می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است سلامت روانی یا اختلالات خوردن را بدتر کند. بهترین زمان روز برای وزن کردن تفاوت وزن صبح و شب اثبات شده است و وزن شما می‌تواند در طول روز بر اساس عوامل بسیاری مانند هیدراتاسیون، آنچه می خورید و هورمون‌ها در نوسان باشد. بنابراین، بهترین زمان وزن کشی اول صبح است. همانطور که پیشرفت خود را اندازه گیری می‌کنید، همچنین متوجه خواهید شد که با وزن کردن خود در زمان مشخص هر روز نیز نتایج دقیق‌تری دریافت می کنید.

چه عواملی بر وزن شما تاثیر می‌گذارند؟ بهترین زمان برای وزن دقیق از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر در موقعیت جسمی یا روحی خاصی قرار داشته یاشید ممکن است بر وزن شما اثر بگذارد و نتیجه دقیقی به دست نیاورید.

نوسانات وزن کاملا طبیعی است. ممکن است متوجه شوید که وزن شما بر اساس عوامل زیر به طور موقت بالا یا پایین می‌رود:

قاعدگی

کم آبی بدن

افزایش وزن آب بدن

یک وعده غذایی نمکی یا رژیم غذایی پر نمک

مصرف الکل

مصرف کافئین (به عنوان یک ادرارآور عمل می‌کند)

آنچه که شب قبل خوردید

یک رژیم غذایی پرکربوهیدرات

پرخوری آخر هفته

ورزش

بیماری‌های زمینه‌ای

چند روز بعد پریودی خودمان را وزن کنیم؟

افزایش وزن مرتبط با پریود به دلیل نوسانات هورمونی ایجاد می شود. ممکن است نتیجه احتباس آب، پرخوری، میل به شکر و حذف تمرینات به دلیل گرفتگی عضلات باشد. نفخ پریود و مشکلات گوارشی نیز ممکن است احساس افزایش وزن را ایجاد کند. این افزایش وزن معمولاً حدود سه تا پنج روز پس از شروع قاعدگی از بین می‌رود و در این زمان شما می‌توانید وزن خود را اندازه بگیرید.

 

 

 

چه زمانی در مورد وزن کردن روزانه خود با پزشک خود صحبت کنیم؟

در صورت داشتن سابقه موارد زیر با پزشک خود در مورد وزن‌تان صحبت کنید:

بی‌اشتهایی

بولیمیا

اختلال پرخوری

اضطراب

افسردگی

بهترین زمان برای وزن کشی در هرکدام ازاین موارد ممکن است متفاوت باشد و باید با پزشک خود دراین‌باره مشورت کنید. افرادی که رژیم دارند چند وقت یکبار باید خودشان را وزن کنند؟ هرچند توصیه می‌شود بدون در نظر گرفتن اهداف سلامتی، از وزن فعلی خود اطلاع داشته باشید، رژیم‌های غذایی و کاهش وزن شما را ملزم می‌کند که بیشتر خود را وزن کنید. برخی از رایج ترین روال‌ها شامل

وزن کشی روزانه،

هفتگی

و ماهانه

است. در رژیم دکتر کرمانی شما هر دو هفته یکبار مجازید که خودتان را در شرایط یکسانی وزن کنید. از آنجا که عوامل مختلفی همچون قاعدگی، غذاهایی که شب قبل نوش جان کرده‌اید و خیلی از موارد دیگر ممکن است بر روی وزن شما تاثیر بگذارند، بهتر است بر روی عدد روی ترازو وسواس نشوید.

از آنجا که عدد روی ترازو ملاک موفقیت شما در سفر کاهش وزن نیست، برخی از کارشناسان توصیه می‌کنند که به روش‌های بصری بیشتر کاهش وزن تکیه کنید، مانند:

اندازه‌گیری نوار بدن

درصد چربی بدن

در نظر گرفتن قد و ساختار استخوانی

همچنین می‌توانید تلاش‌های کاهش وزن خود را با احساس لباس‌هایتان و همچنین سطح انرژی و تناسب اندام‌تان بسنجید. خطرات وزن کردن بیش از حد چیست؟ بسیاری از مردم فوایدی را در ارتباط با وزن کشی می‌بینند. بسیاری از افراد نیز از وزن کشی خود سودی نمی‌برند. در برخی از افراد، وزن کردن روزانه ممکن است منجر به رفتارهای ناسالم شود

برخی از خطرات مرتبط با وزن کشی عبارتند از:

تلاش‌ها و رفتارهای خطرناک برای کاهش سریع‌تر عدد روی ترازو

پناه بردن به رژیم‌های افراطی

تقلب در برنامه غذایی

پرخوری

اضطراب، افسردگی ناشی از عدم مشاهده نتایج مورد نظر

پریشانی روانی

به یاد داشته باشید که برای از دست دادن نیم کیلو از چربی بدن باید 3500 کالری کمتر مصرف کنید که می‌تواند ترکیبی از کاهش کالری دریافتی در رژیم یا افزایش کالری سوزی از طریق ورزش باشد. هچنین به خاطر بسپرید که کاهش وزن، فرآیندی زمان بر است. سرعت بخشیدن به آن با رژیم‌های عجیب و غریب فقط بدن شما را در حالت گرسنگی قرار می‌دهد و باعث می‌شود دوباره وزن اضافه کنید. ناگفته نماند که رژیم‌های غذایی جدید و من درآوردی در طولانی مدت پایدار نیست.

تماس سریع
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× ویزیت انلاین